Over doula Nina

Als doula sta ik graag voor je klaar om met je mee te denken en je te ondersteunen in dit bijzondere proces van zwangerschap tot en met de bevalling. Met mij kun je een doula verwachten die intuïtief, maar ook down-to-earth, doortastend en betrokken is. Met mijn werk als echoscopist kan ik tevens jouw vraagbaak, jouw vertrouwenspersoon en jouw vaste gezicht in een roulerend team van medische hulpverleners zijn. Niets is te gek, alles is bespreekbaar.

Doula betekent in het Grieks ‘dienende vrouw’ en is eigenlijk een geboortecoach. Een doula zorgt ervoor dat een zwangere zich tijdens de bevalling ongestoord kan richten op het krijgen van haar baby. Dit doet zij door bijvoorbeeld massage te geven of ademhalingsoefeningen te doen, maar ook door het bewaken van de sfeer in de ruimte.

Ik blijf vanaf de start van de bevalling tot ruim na de geboorte van de baby, wanneer ik zie dat iedereen weer ‘geland’ is.

Uit onderzoek blijkt dat de aanwezigheid van een doula zorgt voor een kortere bevalling, minder interventies, minder behoefte aan pijnbestrijding en het allerbelangrijkste: achteraf kijken vrouwen beter terug op hun bevalling.

Wat breng ik jou als doula?

Als doula breng ik een schat aan kennis en ervaring met me mee, zowel vanuit mijn verloskundige opleiding als vanuit mijn persoonlijke ervaring met de geboorte van mijn twee dochters. Mijn rol is om essentiële informatie en inzichten te verstrekken, terwijl ik een sfeer van rust en vertrouwen creëer waarin jullie je gesteund voelen gedurende het hele proces.

Tijdens de begeleiding bied ik een scala aan ondersteunende technieken aan, zoals massage, drukpunten, het inzetten van de rebozo doek en ademhalingstechnieken. Deze methoden zorgen niet alleen voor fysiek comfort, maar ook voor een gevoel van steun en geborgenheid.

Ook de partner speelt een belangrijke rol in dit proces. Ik geef concrete handvatten en begeleid hen in hoe ze hun vrouw het beste kunnen ondersteunen tijdens de zwangerschap en bevalling.

Mijn rol is dus niet alleen praktisch en informatief, maar ook gericht op het bieden van emotionele steun. Ik geef je moed en ondersteun het vertrouwen, zowel in jezelf als in het proces van geboorte.

Ook toegankelijk voor doven en slechthorenden: Ik ben bedreven in gebarentaal, wat de communicatie tijdens de zwangerschap en bevalling ten goede komt.

Hoe ziet een doula trajact eruit?

Allereerst wordt er een vrijblijvende kennismaking gepland. Het is ontzettend belangrijk dat er van twee kanten een klik wordt gevoeld. Vanaf boeking ben ik jouw persoonlijke support. Voor als je wilt delen, wilt sparren, wilt ventileren, met vragen loopt of gewoon wilt ‘zijn’.

De sessies: Er zijn tijdens de zwangerschap drie sessies. Deze vinden altijd plaats bij jullie thuis, vertrouwd in je eigen omgeving. De invulling van deze sessies stem ik af op jullie. Een voorbeeld traject zou kunnen zijn:

  • Sessie 1: Staat in het teken van het samen met jou/jullie in kaart brengen wat een fijne bevalling zou zijn. We kijken naar jouw wensen, angsten en overtuigingen.
  • Sessie 2: Het bespreken van alles omtrent het geboorteproces. In deze sessie krijg je heel veel informatie aangereikt met betrekking tot de fases van een bevalling, de fysiologie van het lichaam, pijnbestrijding, hormonen, noem maar op. Kennis is key, weten hoe een bevalling echt werkt, geeft veel vertrouwen!
  • Sessie 3: Lekker praktisch aan de slag. Ik geef verschillende tips qua bevalhoudingen, ademhaling, het inzetten van tools tijdens de bevalling. Ook bespreken we de kraamtijd. 

Vanaf 41 weken kan je wat onrustiger worden, wanneer de 42 weken dichterbij komt. Tijdens de overtijd sessie bied ik een luisterend oor aan en kijk waar er nog blokkades zouden kunnen zitten. Met acupressuur en massage breng ik ontspanning en laat ik de energie weer stromen.

Over de tarieven

Doula begeleiding tijdens zwangerschap en bevalling: €1.450
Sessie stuitligging of overtijd: €84,95. 
Doula begeleiding tijdens zwangerschap:  €595.

Heb je een vraag en wil je dat ik even met je mee denk, bijvoorbeeld als je kind in een stuit ligt of er is een indicatie voor overname in de tweede lijn (ziekenhuis), dan kun je ook een los consult boeken.
Los consult: €80,-

Mijn doula cliënten bied ik tevens 10% korting op alle pretecho’s aan.

*Het is mogelijk in één, twee of drie termijnen te betalen.
*Inclusief welkomstcadeau

Review

Een fijne en professionele doula! Ik heb al 2 jaar een trauma van mijn vorige bevalling. Nu gekozen voor Nina als doula en ze heeft mijn trauma helemaal weggehaald. Wat een fijne bevalling heb ik nu gehad! Zonder haar was me dit nooit gelukt! Tijdens de zwangerschap een heel fijn contact, veel informatie gekregen en geen vraag was te gek. Fijn, persoonlijk contact en ze was altijd bereikbaar voor vragen of gewoon iemand om mee te praten als ik dat nodig had. Tijdens de bevalling was ze mijn steun en toeverlaat en zelfs na de bevalling kon ik haar bellen en appen. Het is zoals mijn moeder zei: alsof we haar al jaren kenden! We zullen nooit vergeten wat ze voor ons heeft gedaan. Echt een topper!

Neem contact op

Neem vooral vrijblijvend contact met mij op om te kijken of er een klik is.