“A doula is like a trail guide; familiair with the path, she keeps you hiking though the hard parts, knowing the view at the end is incredible” - Courtney Baca

Naast het genieten van de groeiende baby in je buik, passeren er mogelijk ook allerlei emoties de revue. Van vreugde, verwondering tot angst, eenzaamheid etcetera. 
Hierbij zal je waarschijnlijk ook gaan nadenken over je wensen met betrekking tot de zwangerschap en bevalling. 
Wellicht ben je al eens bevallen en is deze niet helemaal volgens wens verlopen of zelfs traumatisch geweest. Al bovenstaande facetten hebben invloed op hoe jij op dit moment jouw zwangerschap ervaart.

Doula betekent in het Grieks ‘dienende vrouw’ en is eigenlijk een geboortecoach. Een doula zorgt ervoor dat een zwangere zich tijdens de bevalling ongestoord kan richten op het krijgen van haar baby. Dit doet zij door bijvoorbeeld massage te geven of ademhalingsoefeningen te doen, maar ook door het bewaken van de sfeer in de ruimte. De doula blijft vanaf de start van de bevalling tot ruim twee uur na de geboorte van de baby.

Uit onderzoek blijkt dat de aanwezigheid van een doula zorgt voor een kortere bevalling, minder interventies, minder behoefte aan pijnbestrijding en het allerbelangrijkste: achteraf kijken vrouwen beter terug op hun bevalling.

Als doula sta ik graag voor je klaar om met je mee te denken en je te ondersteunen in dit bijzondere proces van zwangerschap tot en met de bevalling.  Met mij kun je een doula verwachten die intuïtief, doortastend en betrokken is.
Ik heb een holistische visie en ben een combinatie van niet te zweverig en down-to-earth.
Als doula en echoscopist kan ik tevens jouw vraagbaak, jouw vertrouwenspersoon en jouw vaste gezicht in een roulerend team van medische hulpverleners zijn.

Niets is te gek, alles is bespreekbaar. Neem vooral vrijblijvend contact met mij op om te kijken of er een klik is.

Wat breng ik jou als doula?

Wil je goed voorbereid en met vertrouwen jouw bevalling in gaan? Dan sta ik voor je klaar.
Ook zwangeren die gebarentaal als moedertaal hebben, kunnen bij mij terecht. Met een afgeronde opleiding gebarentaal in Utrecht in mijn rugzakje zal communicatie geen probleem zijn.

Hoe ziet een doula trajact eruit? 
Allereerst wordt er een vrijblijvende kennismaking gepland. Het is ontzettend belangrijk dat er van twee kanten een klik wordt gevoeld.

De sessies:
Er zijn tijdens de zwangerschap drie sessies.

Sessie 1: Staat in het teken van het samen met jou/jullie in kaart brengen wat een fijne bevalling zou zijn. We kijken naar jouw wensen, angsten en overtuigingen.

Sessie 2: Het bespreken van alles omtrent het geboorteproces. In deze sessie krijg je heel veel informatie aangereikt met betrekking tot de fases van een bevalling, de fysiologie van het lichaam, pijnbestrijding, hormonen, noem maar op. 
Kennis is key, weten hoe een bevalling echt werkt, geeft veel vertrouwen!

Sessie 3: Lekker praktisch aan de slag. Ik geef verschillende tips qua bevalhoudingen, ademhaling, het inzetten van tools tijdens de bevalling.
Ook bespreken we de kraamtijd.

Tijdens, tussen en na alle sessies is er ruimte voor vragen en onzekerheden die er spelen bij zowel jou als je partner.

Vanaf week 38 ben ik 24/7 voor jou bereikbaar. Ik kom zodra jij behoefte hebt wanneer ik kom; dit is per vrouw verschillend. Ik blijf totdat de baby geboren is en veilig en warm bij je in je armen ligt.

Postpartum
Indien gewenst kom ik binnen een week na de bevalling bij je langs op kraamvisite. 

Tijdens de postpartum periode mag je me altijd blijven appen als je daar behoefte aan hebt.

Zes weken na de bevalling zien we elkaar weer voor een afsluitend gesprek. 
In de praktijk houden veel mama’s het eerste jaar contact voor een vraag of een luisterend oor. Dit is helemaal oké.

Aanbod

Mijn werkgebied is Nijmegen en omstreken (+45 minuten reistijd). Maar ik kan hier, indien nodig, uitzonderingen op maken. Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.


Over de tarieven 
€1.395,-. voor het hele doula-traject. Het is mogelijk de begeleiding in één, twee of vier termijnen te betalen.

Alleen hulp nodig bij het voorbereiden op de bevalling? Dan bied ik drie voorbereidende gesprekken aan voor €595,-.

Mijn doula cliënten bied ik tevens 15% korting op alle pretecho’s aan.