Over Nina

Dit ben ik dus… inmiddels 35 jaar oud. Op deze foto sta ik samen met mijn twee dochters Zoë (2014) en Noa (2019). Niet op de foto, maar wel onderdeel van ons gezin zijn onze drie katten Woolie, Captain & Vie.

Sinds 2018 werk ik als echoscopist en blijf ik mij ontwikkelen door bijscholingen te volgen. Ik ben gecertificeerd voor alle type zwangerschapsecho’s, waaronder de 13weken en 20weken echo. Inmiddels volg ik ook de doula opleiding en sinds augustus 2023 ben ik gestart met Vita Bella naast mijn werk als eerstelijns echoscopist in Boxmeer.

Mijn fascinatie voor zwangerschap en geboorte is er al heel lang, maar invloed op het leven heb je niet altijd, waardoor de weg naar de geboortezorg niet zonder omwegen was. Ik heb facilitair management gestudeerd. Drie jaar verloskunde, docent Nederlandse Gebarentaal (dus ja; ik ben gebarentaalvaardig) en uiteindelijk echoscopie. Uiteindelijk komt alles in mijn rugzakje mooi samen en blijkt niks voor niets te zijn.

Na een aantal jaar als echoscopist ervaring opdoen is Vita Bella geboren. Ontstaan vanuit de wens om hoogwaardige kwaliteit echo’s te maken gecombineerd met de persoonlijke begeleiding in de vorm van doula diensten.
Bij Vita Bella ga je goed geïnformeerd de deur uit. Niet alleen omdat dat je geruststelt, maar ook omdat je op basis daarvan de juiste keuzes kunt maken. Keuzes die goed voelen voor jou.
Waarom? Omdat ik van mening ben dat je als zwangere in je kracht mag staan. Dit kan alleen als je op de hoogte bent van alle mogelijke opties.

 

Bewust

Anna Verwaal: ”Verreweg het grootste deel van ons gedrag en onze emoties die we als volwassene hebben, valt terug te voeren op de manier waarop ons leven bij conceptie ontstond, hoe ons leven in de baarmoeder eruitzag, en hoe we geboren zijn. Dit uiterst prille begin van ons leven vormt de blauwdruk voor de rest van ons leven.”

Tijdens de zwangerschap worden er veel echo’s gemaakt, zeker in het begin. Het is het eerste visuele contact met het kindje. Bij veel ouders is er een groot verlangen naar het kindje en naar het ouderschap. Dit kan ook voor onzekerheid zorgen. Het is fantastisch dat we daarom een techniek hebben, waarmee we afwijkingen bij het kindje kunnen opsporen om hier tijdig op te kunnen anticiperen. 

Het komt echter geregeld voor dat de kindjes niet in de gewenste positie ligging om de vereiste beelden volgens protocol te kunnen maken. Of ligt gewoon niet handig voor de echo. Er wordt dan gezegd: ‘de baby is eigenwijs’. Maar is de dat echt zo? Een kindje is op dat moment al zijn of haar energie aan het steken in ontwikkelen en groeien en maakt zich geen zorgen over echo’s, lichamelijke ontwikkelingen en groeicurves. 

Wat de reden voor de echo ook is, pretecho of screeningsecho, laten we het kindje het vertrouwen en de ruimte geven en niet als eigenwijs bestempelen. Mocht het kindje niet in de gewenste positie liggen, loop gerust een rondje, drink/eet wat of kom op een ander moment (kosteloos) terug. Deze rust en vertrouwen zorgt ervoor dat uiteindelijk in het grote deel van de baby’s alles wel gezien wordt zonder porren en forceren. 

Reviews